Zlatan med ligacuppokalen. Foto: Bildbyrån

Zlatan fixade ligacuptiteln till United

Zlatan Ibrahimovic blev stor hjälte när Manchester United vann ligacuptiteln. Först satte supersvensken en vacker frispark innan han med bara minuter kvar nickade in avgörande 3-2. ”Jag kom för att vinna och jag vinner”, säger Zlatan till Sky Sports.

Matchen såg ut att gå till förlängning efter att Southampton hämtat upp 2–0 till 2-2 efter dubbla mål av italienaren Manolo Gabbiadini. Men då, i den 87:e minuten, slog supersvensken till.

På ett fint inlägg från Ander Herrera nådde Zlatan högst och nickade in 3-2, och såg till att hela den röda delen av Wembley stämde upp i ett jättevrål. Målet är Ibrahimovic 26:e mål för säsongen och när slutsignalen ljöd sjönk en trött Zlatan ned på knä och såg både lättad och glad ut.

– Jag kom för att vinna och jag vinner. Jag måste fortsätta, för desto mer jag vinner, ju nöjdare blir jag. Vart jag än har varit så har jag vunnit, säger svensken till Sky Sports efter den mycket underhållande finalen.

Satte 1-0 på frispark

Efter knappa 20 minuter av finalen var det samme Zlatan som satte 1-0 för United. Från cirka 25 meter stegade han upp och skickade bollen i mål med en vacker frispark.

En stund senare fick United jubla igen, då Jesse Lingard med en välplacerad bredsida ordnade 2-0.

I den elfte minuten var det annars Southampton som skulle ha tagit ledningen med 1-0. Men Manolo Gabbiadini blåstes felaktigt av för offside när han nätade från nära håll, när det i själva verket var en medspelare som stod i offsideposition.

Gabbiadini med dubbla mål

Gabbiadini skulle dock få göra mål, i plural. Precis före halvtidsvilan stötte han in reduceringen till 2-1, och bara några minuter in på den andra halvleken slog italienaren till igen och fixade 2-2.

Närmare första titeln sedan 1976, för övrigt den enda som klubben tagit, kom dock inte Southampton. Titeln är den andra för Zlatan i Manchester United, om man räknar med Community Shield-segern inför säsongen.

Fakta: Ibrahimovics klubblagstitlar

Ajax: två ligatitlar, en ligacuptitel, en supercup­titel.

Juventus: två ligatitlar (dock återkallade sedan det framkommit att Juventus varit inblandat i en korruptionshärva).

Inter: tre ligatitlar, två supercuptitlar.

Barcelona: en ligatitel, två supercuptitlar, en Uefa supercup-titel, en seger i klubblags-VM.

Milan: en ligatitel, en supercuptitel.

Paris Saint-Germain: fyra ligatitlar, tre supercuptitlar, tre ligacuptitlar, två cuptitlar.

Manchester United: en supercuptitel (Community shield), en ligacuptitel.