Johan Untersteiner satt i sulkyn när Neona Princess sprang hem Storchampionatet. Foto: TV4

Untersteiner dominerade

Uppdaterad
Publicerad

Peter Untersteiner hade en klang och jubelföreställning när V75 avgjordes på Axevalla. Han vann själv fyra lopp och tränar Neona Princess som vann Stochampionatet med sonen Johan i sulkyn.

Peter Untersteiner hade kvalat in hela tre hästar till det största loppet för fyraåriga ston med en miljon kronor i förstapris. Han valde Johan som kusk bakom Neona Princess, Peter Ingves körde For Approval medan han körde Nissan Broline själv. De båda sistnämnda galopperade medan Johan ledde varje meter av loppet.

– Min chans var att komma förbi D'One i starten och jag satsade allt. Hon var också väldigt kvick de första stegen. Sedan fick vi köra rätt så lugnt och det kändes bra hela vägen. Det här var min största seger i karriären och jag är förstås väldigt glad att jag fick chansen, sade Johan Untersteiner.

Sköter finliret

Förra lördagen vann Johan Årjängs stora sprinterlopp med Magic Tonight. Dagen efter segrade han i ett norskt storlopp med B.B.S.Sugarlight.

– Det flyter på fantastiskt bra. Men jag får köra fina hästar också. Det är ju pappa som har gjort grovjobbet med Neona Princess, jag sköter bara finliret i sulkyn, sade Johan.

Söndagens segrarinna har i många fall varit svår att hantera i stallet.

– Hon är ett litet psykfall, men skötaren Erik Höglund har haft ett otroligt tålamod med henne och det har gett resultat. Hon levererar när hon ska och har det här var hennes femte stor final och det var en välförtjäntseger, sade Peter Untersteiner.

Bland de stora

Halmstadstränarens segerhästar på V75 var Eketorpets Tess, Perfect Cash, Snabba Cash och MT Harmony.

Nordin, Goop, Lindblom, Larsson och Adielsson är framgångsrika namn inom svensk travsport. Nu läggs det österrikiska namnet Untersteiner bland de stora.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.