Roger Melin. Foto: Bildbyrån

Bekräftat: Melin och Gozzi klara för AIK

Uppdaterad
Publicerad

Tränaren Roger Melin återvänder till AIK – klubben som han gjorde succé i under förra sejouren. Det bekräftar Anders Gozzi, som också återvänder till klubben. ”Det andas optimism i AIK”, säger Gozzi till SVT Sport.

Det blåser positiva tongångar i AIK Hockey, för första gången på länge.

Roger Melin och klubben är överrens om ett kontrakt på fyra år, skriver AIK på sin hemsida.

Hockeyallsvenskan 2014-2015

– Jag hade inte gett mig in i det här om det inte varit en seriös satsning. Det andas optimism i AIK, men man ska inte tro att man gör förändringar över en natt. Det här är en långsiktig satsning, säger Anders Gozzi till SVT Sport.

Melin får inledningsvis en lön på cirka 100 000 kr i månaden, skriver mrmadhawk.

Med Melin som tränare nådde klubben SHL-semifinal 2010/2011 samt 2011/2012.

Nordström får kliva åt sidan

Peter Nordström tog över AIK under dem gångna säsongen, som en efterträdare till Peter Gradin. Men redan nu får kliva åt sidan.

– De vill ha in någon mer erfaren i huvudrollen, säger han till vf.se.

Samtidigt ser han ut att bli kvar i klubben i någon form. AIK har berättar att man behålla Nordström. Kanske blir det som assisterande tränare.

– Jag känner lite själv att om jag ska få ut maximalt av mina kunskaper så kanske jag just nu ska vara mer på detaljnivå och inte ha huvudansvaret. Men det beror på vem som kommer in. Vi ska göra något tillsammans av det.

Rättelse

Tidigare stod det i artikeln att Roger Melin uttalade sig, men det är alltså Anders Gozzi som bekräftar duons framtid i klubben. Citaten till SVT Sport är alltså med Gozzi – inte Melin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hockeyallsvenskan 2014-2015

Mer i ämnet