Södertälje fick stopp på Brice Massamba och Mannos Nakos Uppsala. Foto: Pontus Lundahl/TT

Södertälje bröt bortaspöket – har matchboll

Uppdaterad
Publicerad

De tre första finalerna mellan Uppsala och Södertälje slutade med hemmaseger.

Den sviten bröts i dag.

Nu har Södertälje tre matchbollar för SM-guldet.

”Det är imponerande”, säger SVT Sports expert Serkan Inan.

Efter tre raka hemmasegrar vann i dag bortalaget en SM-final i basket. Det innebär att Södertälje nu har 3–1 i matcher mot Uppsala och har tre chanser att spela hem SM-guldet.              

Laget vann med 76–67 mot Uppsala efter en match som länge var jämn och stod och vägde. I den tredje perioden ryckte dock gästerna åt sig en sexpoängsledning som de aldrig släppte.        

Basketligan herr

– De kontrollerar första halvlek, sen tar vi över i andra. Vi kom in i zonen, fick lite rytm och sätter våra skott, säger Södertäljes Chris Czerapowicz.

”Bollen står för still”

I Uppsala, där hemmalaget raderade ut sitt publikrekord från 1979 (3 004 personer befann sig i Fyrishov) var det besvikna miner.

– Tråkigt nog tycker jag att vi inte gjorde en bra match. Bollen står för still. Vi spelar för långsamt. Det är tråkigt för vi gjorde en bra match senast, säger Axel Nordström.

”Visar rutin”

SVT Sports expert Serkan Inan är imponerad över Södertäljes insats.

– Södertälje har varit här förut, de vet exakt vad de behöver göra för att vinna en match i en finalserie. De visar rutin. Det är imponerande, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Basketligan herr

Mer i ämnet