USA och Kuba förenades på mattan

Uppdaterad
Publicerad

Relationen mellan USA och Kuba blir allt bättre – och i går firade amerikanska och kubanska brottare i världsklass den förbättrade relationen i en sprakande tillställning på Times Square i New York.

I över 50 år har USA och Kuba brottats med politiska problem och relationen mellan länderna har varit minst sagt kylig. Men nu är länderna på god väg att närma sig varandra, något som firades rejält under torsdagskvällen.

För första gången sedan 2003 tävlade ett kubanskt lag i New York när brottare i världsklass från de båda länderna möttes i en stor tillställning på Times Square.

Bland brottarna fanns den regerande OS-mästaren från London 2012 Jordan Burroughs. Amerikanen ställdes mot Luis Quintana Martinez och i deras första möte någonsin var det till slut Burroughs som gick segrande ur striden.

Segrade gjorde också den amerikanska bronsmedaljören från OS 2008, Randi Miller som i sin match ställdes mot Yudari Sanchez Rodriguez.

Totalt vann USA nio av tretton matcher, men resultatet var knappast det viktigaste.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.