Alberto Salazar försvarar sig, och hoppas att Mo Farah ska kunna fokusera på tävlandet. Foto: TT Nyhetsbyrån

Utpekad stjärntränare förnekar dopning

Uppdaterad
Publicerad

Stjärntränaren Alberto Salazar anklagas för att ha dopat flera av sina adepter. Nu bryter han tystnaden. Inte helt oväntat hävdar han att han är oskyldig.

– Med tanke på den tid och ansträngning som BBC och ProPublica lagt ner på att komma med dessa falska anklagelser, hoppas jag att media och fans har råd att ge mig lite tid att bevisa att de som anklagar mig kommer med falska anklagelser, säger han, och fortsätter:

– Jag kommer att dokumentera och presentera fakta så fort jag kan så att Galen och Mo kan koncentrera sig på det de älskar att göra och arbetat så hårt för att uppnå, säger Salazar till tidningen The Guardian.

Superstjärnan Mo Farah och Galen Rupp, etta respektive tvåa i OS-finalen på 10 000 meter i OS i London 2012, är två av de friidrottare som har Salazar som tränare. Farah hoppade av Diamond League-tävlingen i Birmingham i söndags för att han hade svårt att koncentrera sig på löpningen efter att hans tränare blivit dopningsmisstänkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrott säsong 2015

Mer i ämnet