Här utmanas Stenson av Poulter

Uppdaterad
Publicerad

Några av de som som står i vägen för en historisk dubbelseger i Dubai för Henrik Stenson är svenskens egna grannar i Lake Nona, Florida. En av dem, Ian Poulter, har slagit vad med Stenson om att han ska passera svensken på penninglistan. Ett vad som blivit en snackis i golfvärlden.

När SVT Sport var på plats för att göra ett reportage med Stenson fanns även Poulter i närheten. Engelsmannen älskar att tävla och ville skapa lite extra krydda när han stötte på Henrik på träningsfältet i Lake Nona.

– I'm going to take you down, sa Poulter  till Stenson.

SVT möter Henrik Stenson

– Du får snegla över axeln de närmaste veckorna, för jag kommer och tar dig, fortsätter engelsmannen och gjorde typiskt brittiska gester på Monty Python-vis.

– Ju fler desto bättre, Nu har jag hela grannskapet som jagar mig, svarar Stenson och antog gladeligen utmaningen om segern i Dubai från engelsmannen.

Med ett odds på 1-10 och en insats på 100 dollar slog golfarna knytnävarna mot varandra.

Ett vad som på PGA-touren skulle gett böter men nu blev en snackis i Turkiet veckan före avgörandet i Dubai.

-Jag gillar att göra sådana här tokiga saker, fick Poulter förklara för golfweek.com.

Pengarna i vadet är givetvis bara sekundärt för Poulter. Istället handlar det om förödmjukelsen.

-Jag sa också att om jag passerar dig så ska vi ha en kväll ute där du får servera mug drinkarna. Jag tror inte att tusen dollar betyder någoit för honom men däremot att servera mig drinkar, kan blie ett problem, sa Poulter om vadet till prerssen i Turkiet....

Stenson fick givetvis frågor om vadslagningen också.

-Jag gör bara mitt bästa. Jag vet att han inte kommer vika en tum, han är inte den typen av person.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT möter Henrik Stenson

Mer i ämnet