Svenskt på pallen i världscuphoppningen

Uppdaterad
Publicerad

Rolf-Göran Bengtsson och Casall var nära, men det räckte inte hela vägen i den avslutande världscuptävlingen – ekipaget slutade tvåa bara 0,36 sekunder bakom segraren Steve Guerdat från Schweiz. – Han (Casall) hoppade fint och har varit i form under en längre tid, men jag är ändå lite besviken, säger Bengtsson under presskonferensen.

Världseliten var på plats i Scandinavium för att göra upp om de sista världscuppoängen innan finalen i Las Vegas i april. Tretton ryttare gick vidare till omhoppningen i världscupklassen över 1,60-hinder – varav tre svenskar.

Rolf-Göran Bengtsson och Casall gick dubbelnolla och var 0,36 sekunder bakom Steve Guerdat.

Göteborg Horse Show 2015

– Jag är mycket nöjd, han hoppade fint och har varit i form under en längre tid, men jag är ändå lite besviken. Men inte mycket, Steve är en mycket snabb ryttare, säger Bengtsson.

Men finalen i USA är inte aktuell.

– Jag kommer inte att åka till finalen. Vi står fast vid vårt beslut. De andra hästarna är inte tillräckligt slagfärdiga och jag vill hellre bygga nästa generation.

”En av de mest prestigefyllda segrarna i min karriär”

Douglas Lindelöw och Casello, som låg bäst till av svenskarna i totalen innan tävlingen, fick fyra fel i omhoppningen och blev till sist nia. Men det räcker ändå för att gå vidare till final.

Henrik von Eckermann på Cantinero var felfria men inte tillräckligt snabba för att göra upp om pallplatserna. Ekipaget slutade sexa.

För Steve Guerdat innebär segern att han går upp i världscupledning.

– Jag är superglad, det är en av de mest prestigefyllda segrarna i min karriär, säger Steve Guerdat till SVT Sport.

Titelförsvarande Daniel Deusser behövde inte känna någon press under tävlingen i och med att han som fjolårsvinnare är direktkvalad till finalen. Det blev en 25:e plats för tysken i den sista deltävlingen.

Se reultatet här

Slutresultatet i den västeuropeiska ligan.

Segrare under världscuptävlingarna 2014/2015

Deltävling (vinnare)

1. Oslo (Jur Vrieling, NED)

2. Helsingfors (Steve Guerdat, SUI)

3. Lyon (Roger-Yves Bost, FRA)

4. Verona (Bertram Allen, IRL)

5. Stuttgart (William Whitaker, GBR)

6. Madrid (Carlos Lopez, COL)

7. London (Marco Kutsher, GER)

8. Mechelen (Simon Delestre, FRA)

9. Leipzig (Hans-Dieter Dreher, GER)

10. Zürich (Sergio Alvarez Moya, ESP)

11. Bordeaux, (Bertram Allen, IRL)

12. Göteborg, (Steve Guerdat, SUI)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Göteborg Horse Show 2015

Mer i ämnet