Foto: Bildbyrån/TT. Montage: SVT Sport

Slog världsrekord – hyllar Sjöström

Uppdaterad
Publicerad

I går var sydafrikanen Cameron van der Burgh besviken efter silvermedaljen på 100 meter bröstsim. I dag slog han sitt eget världsrekord på 50 meter bröst och bjöd på gladare miner och en hyllning av Sarah

Sjöström. ”Hon borde börja simma med männen och ge dem en utmaning”, säger han till SVT Sport.

Under förmiddagen slog sydafrikanen Cameron van der Burgh sitt eget världsrekord på 50 meter bröstsim – 26,62 lyder det nya världsrekordet. Efter loppet passade en världsrekordsinnehavare att hylla en annan – ingen mindre än Sarah Sjöström.

– Hon är en fantastiskt simmare. Om man tittar på tiden jämfört med andraplatsen simmar hon i en helt annan liga. Hon borde börja simma med män och ge dem en utmaning i stället för att simma med damerna, säger van der Burgh till SVT Sport.

Sim-VM 2015

Nytt världsrekord

Efter silvermedaljen på 100 meter bröstsim under måndagen var sydafrikanen Cameron van der Burgh märkbart besviken. Nu bjöd han på gladare miner efter att ha slagit världsrekord och tagit sig vidare till semifinal.

– Vilken revansch efter gårdagen. Det var skönt att komma tillbaka efter besvikelsen i går, säger han till SVT Sport.

Van der Burgh hade i vanlig ordning en stark start, tog direkt ledningen och höll den hela vägen in i mål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sim-VM 2015

Mer i ämnet