Foto: Scanpix

”Vårt spel kommer inte att räcka i VM 2015”

Uppdaterad
Publicerad

Damlandslagets förbundskapten Pia Sundhage, som nyligen har opererats för en cysta på äggstockarna, mår allt bättre. Trots att hon formellt är sjukskriven har hon funderat över en del förändringar som behöver göras i landslaget.

– Jag har konstaterat att vi ska göra förändringar, frågan är hur stora de förändringarna ska vara, säger Sundhage till SVT Sport.

Analysarbetet efter hemma-EM har fått skjutas fram något på grund av sjukdomen men trots det har förbundskaptenen redan börjat fundera.

Damlandslaget Fotboll

– Jag tror inte att den fotbollen vi spelade under EM, trots att vi fick ut väldigt mycket av laget, kommer att räcka till de allra bästa valörerna i VM 2015 eftersom damfotbollen utvecklas så otroligt snabbt.

Anfallsspelet måste utvecklas

Det är framför allt det offensiva spelet som måste förbättras.

– En sak är solklar, vi måste bli mer sofistikerade i anfallsspelet och samtliga på planen ska vara bekväma med boll. Då gäller det att hitta ett spelsätt som vi tror ska hålla hela vägen 2015.

– Det har varit ett fantastiskt EM och en underbar sommar med bra fotboll och spänning men vi vill naturligtvis att det ska fortsätta och bli ännu bättre, så analysarbetet börjar snart. Det är viktigt att veta hur vi har spelat och hur vi vill spela, för vi ska göra en ny resa mot VM i Kanada.

VM-kval mot Polen väntar

För egen del tror Sundhage nu på en snabb tillfriskning och tanken är att hon ska börja jobba igen 1 september.

– Jag ska bara vila i två veckor till och sedan är det meningen att jag ska börja jobba. Det är VM-kval mot Polen i september.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget Fotboll

Mer i ämnet