Foto: Bildbyrån

Inget salt i Vasalopps-spåren

Uppdaterad
Publicerad

Salt var en stor snackis under skid-VM.

Flera åkare rasade mot att det inte var salt i banan.

Det gör inte att Vasalopps-ledningen tänker strö salt i spåren.

– Vi har inte funnit någon metod att nyttja salt, säger sportchefen Johan Eriksson.

Det kommer att vara över fem grader varmt under Vasaloppet på söndag. Men det gör inte att Vasalopps-teamet strö ut salt i spåren till den stora skidklassikern i Dala-skogarna.      

– Det är så otroligt stora ytor och vi har inte funnit någon metod att nyttja salt i spåren. Det är möjligen en bit av upploppet som vi använder salt på ibland, säger Vasaloppets sportchef Johan Eriksson till SVT Sport.        

Vasaloppet i Dalarna

Varma prognoser

Det var besvärligt före under flera VM-lopp. Prognoserna pekar på varmt väder i veckan också. Men Johan Eriksson känner sig inte speciellt orolig.

– Vi är trygga med det vi presterat. Även om vi har haft en lång period av värme, då det även varit varmt på nätterna, så känns det som att spåren är helt okej. På Öppet spår-söndagen så var det olyckligt med tungt före, men det var för att det snöade under loppet och föret växlade under loppen, säger Johan Eriksson, och fortsätter:

– Men då var det mest vädret som gjorde det. Underlaget har vi lyckats ha i bra skick.

Det finns ingen risk att det blir så besvärligt så att ni behöver ställa in på söndag?

– Man ska aldrig säga aldrig. Men just nu känns det som att vi har en plan och bevakar den, så det känns under kontroll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vasaloppet i Dalarna

Mer i ämnet