Foto: Bildbyrån

Bergwall rena väggen när Västerås vann

Uppdaterad
Publicerad

Västerås vann en komfortabel 5-1-seger hemma mot Villa-Lidköping. Laget avgjorde i stort sett den första semifinalen av fem i första halvlek.

På några få minuter i mitten av halvleken drog Västerås ifrån till 3-0. I 36:e minuten slog Ted Bergtröm in 4-0-målet, hans andra mål för kvällen. En chockstart på semifinalspelet för Villa, som slog ut Edsbyn i tre raka.

Gästerna var egentligen inte utan chanser – men Västerås målvakt, sexfaldige världsmästaren Andreas Bergwall, var gång på gång i vägen och klarade av flera frilägen.

På söndag är det match igen – då i Lidköping. Det återstår att se om Villa tills dess klurat ut hur Bergwall ska överlistas.

– Spelmässigt var det okej. Men till söndagsmatchen måste vi bli mycket effektivare, säger Villas tränare Johan Sixtensson till GT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.