Foto: TT Nyhetsbyrån

Vetlanda lekte hem SM-guldet

Uppdaterad
Publicerad

Både Vetlandas stjärnor och yngre förmågor levererade när Smålandslaget busenkelt lekte hem SM-guldet mot Indianerna i speedwayfinalen 2014. Kvällens slutresultat blev 57-33.

– Det är en häftig känsla, vi krossar de ju, det går inte att säga något annat, säger Vetlandas David Ruud till SVT.

I går vann Vetlanda med 46-43 borta i Kumla. Men i dag var det inget snack. Indianerna lyckades vinna heat nio med 5-1. Annars var det Vetlanda för hela slanten.

– Vi suger i starterna. De bara drar i väg, det är nåt magiskt, säger Indianernas Antonio Lindbäck om Vetlandas överlägsenhet till C More.

Bara ett lag på banan

Med världsmästaren Tai Woffinden, europamästaren Emil Sayfutdinov och den svenske talangen Jacob Thorsell som plockade poäng efter poäng fanns det i dag bara ett lag på banan.

Trots att guldet var säkrat med fyra heat kvar avslutade Vetlanda med en 5-1:a genom Woffinden och Bartosz Zmarzlik.

Det är Vetlandas åttonde SM-guld. Det senaste togs 2012.

– Det här kämpar alla för, och för oss är det mer eller mindre vardagsmat att vi är med i SM. Jag menar, vi vinner ju oftast vart annat år, säger Bo Wirebrand, Vetlandas lagledare.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.