”Vi har bidragit till Thelins framgång”

Uppdaterad
Publicerad

Isaac Kiese Thelin gör succé i allsvenskan och i Champions League. Men framgången ska man inte bara tacka Malmö för – det var i Norrköping som den stora utveckling skedde menar tränare Janne Andersson. – Vi har bidragit rejält, säger han till SVT Sport.

Isaac Kiese Thelin har vuxit ut till ett av de stora namnen i allsvenskan på bara några månader. Efter att Malmö i somras värvat honom från Norrköping har den storväxta anfallaren gjort succé i både Malmö och i U21-landslaget. Thelin har på 13 matcher gjort 5 mål för MFF i allsvenskan och två i Champions League-spelet.

”Klokt beslut att gå till Malmö”

Janne Andersson, Theliins tränare i Norrköping, gläds över anfallarens framfart.

Allsvenskan 2014

– Isaac har gjort det jättebra. Den stora skillnaden är att han fått till målskyttet också nu. Det har lossnat för honom och då kommer också självförtroendet, säger Andersson.

Är det jobbigt att se hur bra han är nu i en annan klubb?

–  Nej, det är kul att se. Det var med facit i hand ett klokt beslut av honom att gå till Malmö. Vi ville ha kvar honom och förlänga kontraktet men det ville inte han, säger Andersson.

”Vi har bidragit rejält”

Tränaren menar att Norrköping haft en stor inverkan på Thelins framgång, även om det är nu i MFF som målskyttet lossnat.

– Vi har bidragit rejält. Vi hämtade honom från division 3 (Karlslunds IF) och han blev en allsvensk spelare. Han var bra hos oss, men nu har det ju lossnat med målen, säger Andersson.

– Det finns en uppfattning om att han mest var petad hos oss, men faktum är att han spelade mest av våra forwards, fortsätter Andersson.

Thelin: Åge har betytt otroligt mycket

Viasatsport.se har pratat med Thelin, som berättar om hur det lossnat i MFF.

– Åge (Hareide) har betytt otrolig mycket för mig. Han gav mig chansen när jag kom och han är en riktigt bra tränare och när man känner det förtroendet och han kan komma med tips och göra en bättre, det betyder oerhört mycket, säger han till sajten.

Han njuter av framgångarna just nu.

– Det är fantastiskt och lite sjukt när man tänker på hur många roliga matcher man spelat och fått vinna. Man är tacksam men det är ett hårt jobb som ligger bakom allt och det är skönt att man kan få ut det, säger han till sajten.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2014

Mer i ämnet