Viktiga poäng på spel i botten

Uppdaterad
Publicerad

Allsvenskan och superettan börjar närma sig sina slut. I allsvenskan står i kväll viktiga poäng på spel i botten av tabellen och i superettan kan Gif Sundsvall gå upp i toppen.

Om 14:e-placerade Falkenberg hemma tar poäng mot Helsingborg ikväll så lämnar laget kvalplatsen med två omgånfar kvar att spela. FFF kommer till spel med två raka segrar och mönstar ordonarie trupp så när som på skadade Christoffer Carlsson. Inför matchen är det förstås spekulationer om Falkenberg-tränaren Henrik Larssons son, Jordan, ska få chansen i Helsingborg. Hittills har Jordan gjort sex inhopp för sitt HIF. Helsingborg saknar avstängde Victor Palsson.

– Så klart en livsviktig match för Falkenberg, säger Fotbollskvälls expert Daniel Nannskog.

Allsvenskan 2014

Men jag vill också se om Helsingborg kan fortsätta ta sig uppåt i tabellen och börja locka tillbaka publiken som svikit hemma på Olympia. Det kommer att vara viktigt för laget inför nästa säsong.

Formstarka Örebro spelar borta mot Djurgården. Ett Örebro som vunnit 8 av 15 matcher efter VM-uppehållet. ÖSK:s facit efter VM slås endast av Malmö och Göteborg.

– Tillsammans med Malmö tycker jag att Örebro har spelat den roligaste fotbollen under hösten, fortsätter Nannskog.

Dessutom analyserar Fotbollskväll GIF Sundsvalls match i Superettan mot Varberg. Vid seger tar sig ”Giffarna” åtminstone tillfälligt upp på första plats i tabellen.

I Fotbollskväll blir det också snack om vilka av de yngre spelarna som stått för de största genombrotten under årets Allsvenska.

Programmet sänds direkt efter Sportnytt kl 22.15 i SVT2/Play. Matrs Nyström , Daniel Nannskog och Markus Johannesson finns som vanligt på plats i studion.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2014

Mer i ämnet