”Vill prestera på VM i Falun”

Uppdaterad
Publicerad

Förra vinterns succéman i skidlandslaget väljer en annorlunda uppladdning.

– Jag gjorde mitt sista skidpass den 15 maj, och då kunde jag fortfarande ta på mig skidorna utanför dörren hemma i Bruksvallarna, berättar Lars Nelson för SVT Sport.

Medan andra skidåkare ägnar sig åt skoteråkning, pimpelfiske eller thailandsresor efter säsongen valde Lars Nelson att fortsätta åka skidor så länge som möjligt – och sedan fortsätta att träna. Den första riktiga vilan på över ett år blev en chartersemester i september.

– Den var efterlängtad, säger Lars Nelson och ler.

OS – en kick

Lars Nelson har hittat receptet på framgång. Han var 28 år när han kom med i A-landslaget inför förra säsongen. Det slutade med succé och OS-guld i stafett som startman.

– Det är väl så att man får en kick efter OS, och man inser att man gjorde någonting rätt förra säsongen när jag också sköt på vilan och fortsatte åka skidor långt in på våren.

Ingen barmarksstjärna

Landslagets ”slow starter” är på läger i Toblach med landslaget där det bjuds långa och tuffa pass.

– Jag är ingen barmarks-stjärna och har aldrig varit det heller. Jag hänger väl inte på de allra starkaste alla gånger, men jag vet av erfarenhet att jag alltid blir bättre när jag kommer på snö. Och skillnaden är mindre nu än tidigare år så det ser lovande ut.

Självförtroende

I fjol hade Lars Nelson inga större förväntningar, men hoppades komma med i OS-laget.

– I år har jag verkligen målsättningen att komma med till VM i Falun och sedan prestera. Jag har fått betydligt bättre självförtroende.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.