Foto: SVT

Tävlingarna bröts efter Krölls svåra krasch

Uppdaterad
Publicerad

Österrikaren Klaus Kröll kraschade svårt när herrarnas super-G skulle avgöras i Lenzerheide. Kröll låg kvar en halvtimme i skyddsnätet och efter att han förts i väg till sjukhus bröts tävlingen. Enligt uppgifter har Kröll brutit armen.

Kröll tappade balansen i ett hopp och for in i skyddsnätet. Han har fått dropp mot smärtan och förts i väg med helikopter.

– Med tanke på hur han sitter kan det vara ryggen som han har ont i, säger SVT:s expert Pernilla Wiberg, som dock inte vill spekulera för mycket i hans skada.

Världscupen i alpint

– Det ser inte ut att ha gått så bra. Det är oroväckande att de inte får bort honom därifrån, han sitter upp, men man vet inte vad som har hänt, säger Wiberg.

Armbrott

Enligt Skiweltcup.tv har Kröll brutit armen, och skadat axeln.

Kraftig blåst och ymnigt snöfall sköt upp tävlingarna från förmiddagen till eftermiddagen.

Men efter bara en åkare stoppades tävlingen igen. Anledningen är att försteåkaren, Gauthier de Tessieres, höll på att köra in i skyddsnätet i sista kurvan in mot mål.

– Det ser ut som om de dividerat om att gå längre till höger i åkriktningen i sista kurvan. Man vill nog flytta den blåa porten, men det kan man ju inte efter att första startnumret åkt, säger Pernilla Wiberg.

Fransmannen fick väldigt hög fart i ett gupp och lyckades i sista stund parera och svänga ned mot mål. Om det berodde på blåsten eller på banans dosering är oklart.

– Han måste trycka till för att inte komma ut i nätet, det ska man inte behöva göra. Jag tror det till och med står i reglerna att målgången ska vara rakt in mot mål, säger Wiberg.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i alpint

Mer i ämnet