• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Örkelljunga i Örkelljunga kommun, Skåne län. Det brinner i en industrifastighet i centrala Örkelljunga. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kristianstad.

Jacob Hård och Maria Pietilä Holmner. Foto: SVT

Chatta med Hård och Maria PH

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s längdkommentator Jacob Hård och alpina experten Maria Pietilä Holmner chattade med tittarna.

Chatta med Jacob Hård och Maria Pietilä Holmner

Tack för att ni ställde frågor! Det blir fler chattar med Vinterstudio-profiler under den kommande veckan, så häng gärna med då.

Benny • Hur häftigt var det att kliva in i På spåret-vagnen? Bra spelat! Mycket underhållande specialprogram.

Eller hur! Kanske mer av denna vara :)

Johan • Hej Maria, tycker du att Sara Hector borde åka Super-G i världscupen igen? Kanske bra även för hennes storslalom?

Jag tycker verkligen att hon ska göra det! Bra att känna på högre fart och utmana sig, det kommer att utveckla henne i storslalom!

Annette • Hej, undrar om Maria har någon personlig alpin favoritdestination?

Jag gillar Whistler i Kanada!

Ols • Vilka förhoppningar är rimliga på herr repektive damsidan i alpint?

På damsidan finns det förhoppningar om pallplatser i teknikgrenarna där framförallt hoppet ställs till Anna Swenn Larsson och Sara Hector. Jag hoppas även att de yngre tjejerna som gjort fantastiska resultat på Europacupen även tar för sig i världscupen och utmanar om top 30 placeringar - Sara Rask, Hanna Aronsson Elfman, Jonna Luthman.

På herrsidan ligger de största förhoppningarna på topplaceringar av Kristoffer Jakobsen i slalom. Även Mattias Rönngren att åka sig in i top 30. Herrarna på fartsidan med Felix Monsen och Alexander Köll kan överraska oss med spännande resultat!

Anna • Hur tror det går för Anna Svenn Larsson?

I år får vi äntligen se Anna Swenn Larsson ta sin första världscupvinst och hon kommer inte nöja sig med det! :)

R • Inför förra säsongen la många av alpinsportens stora stjärnor av. Svindal, Vonn, Hirscher och Hansdotter o.s.v. Hur tacklade sporten den utmaningen?

Förebilder och stjärnor inom idrott är alltid viktiga, men de ersätts alltid av nya! Kanske får vi redan i år se nya namn som kliver fram och tar för sig!

H • Tjenare! Vad har du att säga om unga Hanna Aronsson-Elfman?

Hanna har en fantastisk teknik, god fysik, härlig och tuff inställning vilket gör att jag ser en väldigt ljus framtid för henne! Hanna är ung och det är viktigt att hon följer sin plan och får utvecklas steg för steg. Men jag vågar nästan lova - vi får se henne top 30 i en världscup tävling redan i år!

Tomas • Till Maria. Känns som riktigt svagt herrlandslag just nu. Finns det några chanser till pallplatser i vinter?

På herrsidan är det ett generationsskifte som det pratats mycket om under senaste säsongen. För de yngre lovande killarna gäller det att ta sig tid att bygga upp fysik och ranking för bättre startpositioner som är väldigt viktig inom den alpina skidåkningen. Men vi har absolut pallchaser i år och de sätter jag på Kristoffer Jakobsen i slalom. Han kan vara snabbast i världen på vissa partier (vilket han redan visat), men det gäller att han kommer ner i två åk!

Ronnie • Hej Maria, du nämnde i På Spåret att du ser fram emot de svenska fartåkarnas säsong. Vad är realistiskt atthoppas på där i resultatväg?

Jag tycker absolut att det är realistiskt att se Felix Monsen topp 15 i störtlopp eller super g i världscupen. Alexander Köll kan med bra och tuff åkning vara topp 20. Tillsammans blir de starka och vågar utmana varandra och inför i år kommer de in i säsongen med mer erfarenhet vilket är viktigt i fartdisciplinerna!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet