Foto: Bildbyrån

20:e plats för seg Lindström

Uppdaterad
Publicerad

Fransmannen Martin Fourcade bevisade i dag varför han leder totala världscupen. Masstartssegern var hans femte för säsongen. Han sköt fullt och var tretton sekunder före tvåan Anton Sjipulin.

Martin Fourcade var suverän i tyska Oberhof, sköt fullt och var hur kylig som helst i sista skyttet. Med två skott kvar började det blåsa rejält, men fransmannen blev inte stressad av att de jagande motståndarna kom in på skjutbanan. Och var den ende i masstarten med full pott.

– Jag är väldigt imponerad, fyra nollor. Och när han kom in på sista stående skytte, sköt tre snabba och så började det blåsa. Men han bara stod där och sköt inte förrän han var säker på träff, säger experten Björn Ferry.

Världscupen i skidskytte

Lika bra gick det inte för svenskhoppet Fredrik Lindström. En boom i varje skytte, fyra totalt, och en 20:e plats för Lindström i dagens världscuptävling. Han tappar nu två placeringar i totala världscupen och ligger nu på plats 15. Leder gör Fourcade, nästan 100 poäng före tvåan.

– Han var OK i dag, han hade 24:e bästa åktid. Kanske lite bättre åkning i dag än vad det var på sprinten senast. Jag tror att han kommer att komma tillbaka åkmässigt om en vecka eller två veckor. Men vi saknar den där pricken över i:et, och lite toppresultat, säger Ferry.

Efter Fourcade tog Ryssland de två andra pallplatserna, tvåa blev Anton Sjipulin, fyra bom och tretton sekunder efter Fourcade, och trea blev Dimtrij Malysjov, tre bom och 30 sekunder efter. Lindström var en minut och 51 sekunder efter ettan Fourcade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i skidskytte

Mer i ämnet