Foto: TT Nyhetsbyrån

Aksel Lund Svindals säsong kan vara över – ”Shit happens”

Uppdaterad
Publicerad

Säsongen har inte ens börjat.

Men redan nu kan den vara över för Aksel Lund Svindal.

Han slet av hälsenan i går.

– Shit happens, säger han.

Förra säsongen tog den norske stjärnan Akesel Lund Svindal hem både världscupens Super-G- och störtloppscupen. Dessutom slutade han tvåa i den totala världscupen.                   

Men den nya säsongen kan ha tagit slut innan den ens började. Det norska skidförbundet meddelade i dag att 33-åringen i går slet av sin vänstra hälsena under en barmarksträning i österrikiska Sölden.                  

Världscupen i alpint

– Vi hade varit på en liten joggingtur i Sölden med hela laget och avslutade med lite trixande och lek med boll. Plötsligt kände jag hur det small till i benen och jag kände direkt vad soim var galet, säger han, och fortsätter:

– Shit happens.                   

”Bara att se framåt”

Det norska förbundet skriver att det är osäkert hur länge han blir borta, men mest troligt kan han inte tävla alls den kommande säsongen.

– Nu är det som det är och det är bara att se framåt. Ingen vet hur lång tid uppbyggnadsträningen kommer ta, men jag är inställd på att det kommer att ta tid, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i alpint

Mer i ämnet