Foto: TT Nyhetsbyrå

Alsgaard: Därför fick Södergren sparken

Uppdaterad
Publicerad

I går avslöjade Anders Södergren att han fått sparken från Thomas Alsgaards långloppsteam, Team Leasplan Go. I dag berättar norrmannen om det svåra beslutet.

– Jag vill inte gå in på detaljer. Huvudorsaken är att jag vill fokusera på unga talanger. Vi har otroligt många duktiga talanger i Norge som lägger ner sin själ i längdskidsporten, säger Alsgaard till norska NRK.

Men det var inget lätt beslut, säger den före detta skidstjärnan.

– Anders är en väldigt god vän så det är mycket känslor. Det är det tuffaste beslutet jag någonsin tagit i skidbranschen.

37-årige Anders Södergren vann igår det 33 km långa Fjälltoppsloppet före landslagskamraterna Johan Olsson, Daniel Richardsson och Lars Nelson. Efter det berättade han för Östersunds-Posten att han fortsätter.

– Det blir ett år till, men problemet är jag blivit sparkad ut ur långloppsteamet. Jag får försöka hitta en ny lösning, sade Södergren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.