Anna Holmlund kom trea i nattens tävling. Foto: Bildbyrån

Holmlund på pallen trots felbeslut

Uppdaterad
Publicerad

Skicrosstjärnan Anna Holmlund har redan säkrat världscuptiteln. I nattens tävling i Pyeongchang i Sydkorea slutade svenskan på en tredje plats efter stor dramatik. ”Jag gjorde lite felbeslut i slutet av banan”, säger Holmlund till SVT Sport.

Anna Holmlund vann världscuptiteln redan i onsdags när en tävling ställdes in och gjorde det omöjligt för resterande åkare att komma ifatt Holmlunds totala poäng. I natt blev det en ny pallplats.

Holmlund gick vidare från semifinalen med minsta möjliga marginal. Hon lyckades sträcka fram fingret över mållinjen och målfotot visade att hon hade marginalerna på sin sida. Det blev till slut en tredje plats för Holmlund i sydkoreanska Pyeongchang. Vann gjorde österrikiskan Andrea Limbacher före Kelsey Serwa.

– Det var tighta finaler och jag är glad för att få vara på pallen även fast jag såklart hade siktat högre. Det var en helt okej insats. Jag gjorde lite felbeslut i slutet av banan som man grämer sig lite över nu i efterhand, säger Anna Holmlund till SVT Sport.

Trots att världscuptiteln redan är avgjord är motivationen inget problem för Holmlund.

– Det var inget jag tänkte på. Man vill alltid vinna varje tävling, speciellt den här tävlingen som är ett genrep inför OS. Jag vill verkligen vinna till varje pris.

Banan som tävlingen kördes på är en blivande OS-bana i 2018.

– Det var kul att få testa på den. Den är lite speciell, lite som i Sotji där det inte finns så mycket runtomkring. Det finns mest bara en backe, så jag hoppas de puffar till den ännu mer till OS, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.