Jesper Nelin kan missa veckans världscuptävlingar. Foto: Bildbyrån

Ännu en skidskytt kan missa VC-tävling

Uppdaterad
Publicerad

Skidskytten Jesper Nelin är sjuk och riskerar därmed att missa veckans världscuptävling i Nove Mestro. ”Han undersöks nu men starten i morgondagens sprint är osäker”, skriver förbundet i ett pressmeddelande.

Mona Brorsson har problem med vaderna och kommer inte att starta i veckans världscuptävling. Torstein Stenersen är sjuk och finns inte heller med i den svenska truppen – och nu finns risken att ytterligare en svensk skidskytt missar tävlingarna i Nove Mestro.

I ett pressmeddelande skriver skidskytteförbundet att Jesper Nelin är sjuk och sängliggande.

– Landslagsledningen har dock inte helt räknat ut Jesper Nelin ännu. Han undersöks nu men starten i morgondagens sprint är osäker.

Ingemar Arwidson, generalsekreterare i skidförbundet, har inte haft någon kontakt med Nelin under dagen.

– Jag tror att han mår ganska bra men jag vet inte, säger han och blickar framåt mot tävlingarna i Nove Mestro dit alltså Sverige åker med ett stukat manskap.

– Klart att när det blir så här i det egna laget känns det direkt. Och naturligtvis är det ett nederlag att inte kunna tävla när vi tränat i 7-8 månader. Men säsongen är lång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.