”Sista ordet är definitivt inte sagt”

Uppdaterad
Publicerad

Förhandlingarna med det norska skidförbundet har strandat. Just nu stoppas Petter Northug från internationellt tävlande kommande vinter. SVT:s expert Jacob Hård tror dock att förhandlingarna kommer fortsätta. ”Sista ordet är definitivt inte sagt”, säger han.

Petter Northug har inte skrivit på ett nytt avtal med det norska skidförbundet. Det betyder att han just nu stoppas från internationellt tävlande kommande vinter. Men SVT:s expert Jacob Hård tror inte att vi kommer få se en världscupvinter utan världens mest kände skidåkare.

– Jag tror det är långt i från säkert. Jag är helt övertygad om att det här spelet kommer fortsätta ett tag till. Det är svårt att veta vart det landar. Sista ordet är definitivt inte sagt.

Vad skulle det betyda om Petter inte finns i världscupen i vinter?

– Om det skulle bli så är det klart att det blir en tråkigare vinter, den blir en stor attraktion fattigare.

Halfvarsson: ”Tror jag inte på”

Calle Halfvarsson tror inte heller på en världscupvinter utan Northug.

– Det där tror jag inte på, det där har de snackat om många år. De har tagit upp det varje år och sen så tävlar han ändå. Jag lägger ingen vikt vid det där, det känns bara som om de vill få i gång en snackis där borta.

– Jag tror verkligen att han kommer åka världscup i vinter. Jag vet inte vad han annars skulle göra, säger Halfvarsson till SVT Sport.

– Jag och alla andra i svenska laget vill att Petter, liksom alla andra i toppen, är med och kör. Om jag får gissa tror jag den här soppan löser sig till sist, säger Emil Jönsson till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.