Besvikelse för Harlaut i slopestyle

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Harlaut fick inte till det alls i slopestyle-finalen i X-Games. Svensken missade lite i alla tre åk och var inte nära pallen.

Natten till söndagen missade Henrik Harlaut pallen precis i skidåkarnas Big Air. Revanchen var därför tänkt att komma i slopestyle – men det gjorde den inte.

– Jag försökte så gott jag kunde, jag hade ett åk som kunde gått långt. Kunde kanske ha safeat och satt ett åk som tog mig längre men jag ville sätta mitt planerade åk, säger Henrik Harlaut i ett pressmeddelande.

X-Games

I det första åket missade Harlaut i ena railen och tappade fart, något som upprepade sig i de två återstående åken. Det blev till slut en tiondeplats för svensken som verkade lite uppgiven.

– Det var väl en liten besvikelse, och överraskande. Henke klantar till det lite i landningen och det han gör sen är inte det han kan, säger Jesper Noréns i SVT Sports X-Gamesstudio om Harlauts förstaåk.

Han menar att vädret inte var till Harlauts fördel.

– Det är synd. Vädret ställer till det och det gäller alla åkare. Hade det varit perfekt väder hade det varit en helt annan final.

Vann gjorde Jossi Wells, som hade de två bästa åken i tävlingen. På andra plats slutade Gus Kenworthy medan norske Oystein Bråten knep tredjeplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

X-Games

Mer i ämnet