Björgens galna svar på Johaugs ryck

Uppdaterad
Publicerad

Therese Johaug tänkte sig ett ryck i Hellnerbacken. Marit Björgen fick Johaug på andra tankar när hon svarade med ett galet ryck som inte ens Johaug kunde haka på.

– Oj vad hon kör, oj, oj, oj. Johaug tänkte sig ett ryck och mitt i det rycket kommer Björgen och blåser förbi henne, säger expertkommentatorn Anders Blomquist.

Det var de två norska skiddrottningarna, Therese Johaug och Marit Björgen, som till sist gjorde upp om segern i tremilen i strålande solsken i klassiska Holmenkollen.

Världscupen i längdskidor

”En helt otrolig säsong”

Efter att ha hängt av Charlotte Kalla efter dryga 15 kilometer var det de två dominanterna som låg i täten. De var tillsammans länge men när de skulle uppför Hellnerbacken sista gången kom ett magiskt svar på Johaugs ryck och Björgen fick en rejäl lucka.

– Det var riktigt tufft och Therese hängde med länge, men jag hade perfekta skidor. Det har varit en helt otrolig säsong, säger Marit Björgen efter loppet som är den första damen att vinna tremilen i Holmenkollen två år i rad.

”Drömscenariot: Kalla kan bli nästa drottning”

Norge la beslag på hela pallen i dag, Björgen, Johaug och Jacobsen. Charlotte Kalla slutade fyra och därefter ytterligare tre norskor. Weng, Haga och Hagen.

– Det finns många unga tjejer svenska tjejer som kommer underifrån. Björgen kanske åker nästa nästa år, men sen ser vi ett drottningskifte och då tror jag att Charlotte kan bli det, säger Blomquist och fortsätter:

– Då krävs det att hon hittar ännu en växel, drömscenariot är att hon hittar det där och då vinner hon världscupen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i längdskidor

Mer i ämnet