Både Marit Björgen och Martin Johnsrud Sundby är förkylda. Foto: TT Nyhetsbyrån

Björgen och Sundby förkylda

Uppdaterad
Publicerad

Marit Björgens comeback dröjer – åtminstone någon dag till. Den norska stjärnan är förkyld och avstår fredagens tävling i Beitostölen. Samtidigt meddelar Martin Johnsrud Sundby att han har ont i halsen och missar helgens premiär.

– Jag har varit hos läkaren nu. Jag ska testa att åka lite sedan. Jag hoppas kunna köra i morgon, säger längdskidstjärnan, som har smittats av sonen Marius.

Nästa helg är det världscuppremiär i finländska Ruka.

– Marius är förstaprioritet. Jag vill vara med honom även när han är sjuk. Det är en del av att vara mamma.

Tränade med Johaug förra veckan

Samtidigt berättar hon att hon saknar sin vän Therese Johaug, som testades positivt för anabola stereoiden clostebol i september och nu är avstängd under utredningen.

– Det går väldigt upp och ner. Hon är tuff som klarar det. Jag antar att när vi startar är det tufft se på, säger Björgen till NRK.

Själv tränade hon med Johaug så sent som i förra fredagen.

– Det är helt naturligt för mig.

Även Sundby är sjuk.

– Han var på bättringsvägen och trodde att han skulle kunna köra, men har fått ett bakslag som gör att det inte är lämpligt att tävla, säger Petter Olberg, chefsläkaren för längdlandslaget, till NTB.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.