Foto: Bildbyrån

Björgen vill leda stakrevolution

Uppdaterad
Publicerad

Marit Björgens planer för nästa säsong är satta. Och målen ska nås genom bättre stakning. – Jag vill jobba vidare med stakningen, där ligger vi lite efter männen, säger hon på en presskonferens hon kallat till själv.

Marit Björgen tog för några dagar sen beslutet att fortsätta ytterligare ett år. Superstjärnan kallade själv till presskonferens under torsdagen och drog upp planerna för nästa säsong, och hon ska använda stakningen som extra motivation.

– Jag tror att det kommer ske en utveckling när det gäller stakningen. Männen ligger lite för, men jag kanske kan bli den första kvinnan som stakar ett distanslopp?, säger hon.

Och fortsätter:

– Jag vill jobba vidare med den klassiska biten. Jag ser utvecklingen som sker där och vill därför jobba vidare med min stakning.

Björgen kommer, utöver att försöka försvara segrana i Tour de Ski och i världscupen, även delta i det nya Tour du Canada. Som hjälp på vägen meddelades också att Björgens tränare, Egil Kristiansen, skrivit på för ytterligare ett år på Norska Skidförbundet och de två kommer fortsätta att arbeta tillsammans.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.