Björndalen och Domratjeva hyllar varandra

Uppdaterad
Publicerad

Paret Ole Einar Björndalen och Darja Domratjeva hyllar varandra efter att de tagit brons respektive silver på skidskytte- VM. ”Jag är stolt över mitt lopp, men hennes prestation är på en annan nivå. Det var en dröm att se”, säger Björndalen.

Under skidskytte-VM i österrikiska Hochfilzen visade Ole Einar Björndalen att gammal är äldst.

Bakom Martin Fourcade och Johannes Thingnes Boe knep den 43-årige norrmannen bronsmedaljen.

Björndalen är nöjd efter att ha tagit sin 45:e VM-medalj i karriären, men den som tror att han håller sin egen prestation högst får tänka om.

Hyllar sin fru

Björndalens fru Darija Domratjevas – som gjorde comeback den 6 januari – sköt fullt och tog ett silver i damernas jaktstart.

Mot bakgrunden att den 30-åriga vitryskan först var skadad och sedan födde parets barn i början av oktober 2016 menar Björndalen att hans egna prestation står sig slätt.

”En dröm att se”

– Jag är stolt över mitt lopp men hennes prestation är på en annan nivå. Hon kommer tillbaka efter så långt upphåll och gör det så bra i ett VM. Hon gör det fantastiskt med 20 träff, det var en dröm att se, säger Ole Einar Björndalen till NRK.

Och Björndalen får lovord tillbaka.

– Att se Ole åka gjorde mig lycklig, det var en riktig härlig känsla, säger Domratjeva som tillsammans med maken firade parets medaljer med det norska landslaget.

Så sänder SVT från skidskytte-VM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.