Johansson Norgren i ett lopp i Bruksvallarna i november. Foto: Bildbyrån

Britta spurtade upp till pallen

Uppdaterad
Publicerad

Britta Johansson Norgren såg ut att missa pallen i det krävande Kaiser Maximilian Lauf över 60 km, Österrike, men orkade mobilisera.

Hon blev trea 3,5 minuter efter täten där Katerina Smutna spurtade ifrån Astrid Öyre Slind på upploppet.

– Jag är glad över att jag inte gav upp och kunde fokusera, säger Norgren som vid 47,8 km var sexa, en halv minut från pallen. Hon fortsätter att bära den gula ledarvästen även om Smutna och Slind tog in i dag. Norgren var den enda i damtäten som deltog i det kinesiska Vasaloppet för tio dagar sedan. Efter dagens målgång stupade Norgren i målfållan helt utslagen. Sara Lindborg blev fyra.

Kraftigt snöfall störde tävlingen

Kraftigt snöfall gjorde att spåren snöade igen och störde tv-sändningen.

– Det var ett vansinnigt lopp och vi väntade in herrarna (startade 15 minuter senare) för att spara kraft, säger Smutna efter att ha tävlat i nästan fyra timmar, 3.43.

Andreas Nygaard vann herrklassen före fyra andra norrmän efter att 40 åkare legat i klungan där spåren snöade igen. Oskar Kardin blev bäste svensk som sexa.

– Jag är så stolt och det var en kamp. Alla visste att det skulle bli en klungspurt, säger Nygaard.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.