Myhrer slalomtvåa – Byggmark floppade

Uppdaterad
Publicerad

André Myhrer kom tvåa när slalomen i Zagreb avgjordes. Svensken fick på ett klockrent andraåk och körde upp sig från en sjätteplats till en pallplats.

–Man får försöka gasa på i den här backen. Jag försökte gå på hela vägen. Åkningen sitter där den ska så jag är nöjd, mycket nöjd, säger André Myhrer till SVT Sport.

Sämre gick det för Jens Byggmark som var i ledning inför andra åket, men han lyckades inte alls. Flera misstag ledde till en 26:e plats till slut och 3.46 efter i mål.

Världscupen i alpint

–Han körde fantastisk bra i första, men i andra var det något som inte stämde. Synd, säger Myhrer om sina kollega.

Kunde inte rå på Hirscher

André Myhrer kunde däremot inte rå på österrikaren Marcel Hirscher som var 57 hundradelar före svensken när han körde över mållinjen. Hirscher tog sin tredje världscupseger i slalom för säsongen och tar över totalledningen.

–Jag är väldigt nöjd. Det var lite struligt i första, men jag gör ett riktigt bra andraåk. Jag är riktigt nöjd med en andraplats för Hirscher åker riktigt bra nu, säger Myhrer.

Det var mycket publik på plats för att se hemmaåkaren, Ivica Kostelic, köra slalomen. Jublet steg när han närmade sig mål, men inte ens publikens stöd kunde hjälpa kroaten som slutade åtta.

Markus Larsson fick även han på ett bra andraåk och slutade tolva efter att ha kört upp sig flera placeringar. Mattias Hargin blev 16:e man.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i alpint

Mer i ämnet