Calle Lindh, 25, avslutar karriären

Uppdaterad
Publicerad

Calle Lindh, 25, väljer att avsluta karriären som alpin landslagsåkare, trots det genombrott han fick tidigare i år. Motivationen saknas.

 – Jag tycker inte att det är roligt längre, med den här livsstilen som tävlande på elitnivå innebär. Klart att skidåkningen kommer att finnas kvar i mitt liv, men inte som det har varit. De framgångarna som jag haft är roligt men de väger inte upp för de uppoffringar som jag känner att jag måste göra, säger Calle Lindh i ett pressmeddelande.

”Riktigt tråkigt”

Calle Lindh, tävlandes för Bergsjö-Hassela AK, har en stor skadehistorik med dubbla benbrott och avslitet korsband. I år kom genombrottet i världscupen med en 13:e plats i debuten, men han blev som bäst sexa i Åre i december. Där låg han på en 29:e plats efter första åket och klättrade sig imponerande uppåt.

– Jag tycker det här är riktigt tråkigt. Jag har följt Calle sen han var junior och vi går miste om en av få åkare som jag tror kan vinna världscupen både i slalom och storslalom, säger herrtränaren Thomas Sjödin i ett pressmeddelande.                      

Dörren öppen

– Vi på Skidförbundet önskar Calle lycka till i framtiden. Och skulle han ångra sitt beslut så står dörren öppen tillbaka till oss, säger sportchef Anders Sundqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.