Foto: BILDBYRÅN

Stina Nilsson vann före cupsegraren Falla

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson vann den sista sprinttävlingen i Quebec. In på upploppet hade hon Maiken Caspersen Falla hack i häl men kunde vinna utan större problem.

– Jag har haft en fantastisk säsong och jag är hur nöjd som helst. Jag känner att jag har en helt annan fysisk kapacitet den här säsongen. Det visar sig på distansloppen också, säger Stina Nilsson i SVT:s sändning. Hon kände sig utvilad under hela sprinten och fick bra svar under tävlingen.

– Sprint är verkligen sprint och man ska gå i mål innan det är klart, säger hon om upploppsduellen med Falla.

Falla fick med sig sprintcupen i kvarten

Maiken Caspersen Falla tog hem sprintcupen under kvällen. Redan i kvartsfinalen var det klart eftersom hon tog sig till semi. Därmed kunde Stina Nilsson inte komma ikapp.

– Det var inget snack om saken; Stina visade att hon är bäst. Hon vann sex av nio sprinttävlingar (nio totalt i världscupen). Det var bara under VM hon hade en svacka annars har säsongen varit fullständigt suverän. Det ska nästan inte gå att inte vinna världscupen när man varit så överlägsen men hon kraschade lite för mycket, säger SVT Sports expert Anders Blomquist.

Det blev en fin svenskdag på damsidan. Hanna Falk knep tredjeplatsen strax före Ida Ingemarsdotter som var fyra.

Falla hade velat vinna inför hemmafansen

Falla var stark från början i dag och tvåa i prologen efter Hanna Falk. I den första kvarten styrde hon och hade lucka in på upploppet och kunde vinna enkelt före Jessica Diggins, som hade USA på andra sidan floden.

– Jag hade velat vinna cupen hemma i Drammen men det var skönt att få göra det här i Quebec, säger Caspersen Falla.

När Heidi Weng var före Krista Pärmäkoski som vinnare i kvartsfinalheat nr 5 stod det klart att norskan tog hem den totala världscupen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.