Charlotte Kalla kör sprint i Drammen

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kalla är en av de svenska åkarna som kör den klassiska världscupsprinten i norska Drammen på onsdag. Det blir Kallas första internationella sprinttävling i vinter.

Charlotte Kalla har bara åkt en nationell klassisk sprint tidigare i vinter. Det var i Bruksvallarna i november – och då vann hon överlägset.

Men på onsdag när säsongens sprintvärldscup avslutas finns hon med i den svenska truppen.

Världscupen i längdskidor

– Vi ser fram emot Drammen. Det brukar vara folkligt, festligt och spännande där, säger förbundskaptenen Rikard Grip i ett pressmeddelande.

”Silver-Stina” är tillbaka

I Sveriges sprinttrupp hittar vi även VM-silvermedaljören Stina Nilsson, som missade förra helgens tävlingar i finska Lahti på grund av en förkylning.  

– Stina är på gång igen och vi hoppas att hon känner sig helt fräsch på onsdag, säger förbundskapten Rikard Grip.

Förbundskapten Grip hoppas också att de svenska herrarna får till en bra världscupavslutning.

– Vi vet att kapaciteten finns hos våra rutinerade åkare Calle Halfvarsson och Teodor Peterson. Det ska också bli extra kul att följa kvalfemman i Lahti, Erik Silfver, samt Jesper Modin som var SM-trea i klassisk sprint och som börjat hitta tillbaka till gammal god form, säger Rikard Grip.

Svenska truppen i Drammen:

Damer: Hanna Falk, Ida Ingemarsdotter, Charlotte Kalla, Stina Nilsson, Linn Sömskar och Jennie Öberg.

Herrar: Johan Edin, Calle Halfvarsson, Jesper Modin, Teodor Peterson, Erik Silfver och Carl Quicklund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i längdskidor

Mer i ämnet