Charlotte Kalla lämnar återbud till Bruksvallarna. Foto: Bildbyrån.

Charlotte Kalla missar Bruksvallarna

Uppdaterad
Publicerad

En febersjukdom tvingar Charlotte Kalla att avstå helgens säsongspremiär i Bruksvallarna. ”Att tävla var uteslutet”, säger hon till SVT Sport.

I helgen är det Vinterstudio-premiär i samband med den svenska längdstarten i Bruksvallarna. Sedan tidigare har flera svenska toppåkare lämnat återbud till tävlingarna och under torsdagseftermiddagen kom ytterligare ett: Charlotte Kalla kommer inte till start.

– Det känns trist, men också bra att kunna ta beslutet utan att tveka. När jag vaknade i morse var jag trött och energilös. Jag hade feber och kände mig tom i största allmänhet. Jag har åkt på en förkylning som brutit ut. I och med att den gjort det så tydligt hoppas jag också tillfriskna relativt fort. Att tävla var uteslutet, säger Kalla och blickar framåt.

– Jag hoppas kunna vara med i Ruka och världscuppemiären nästa helg. Nu tar jag några dagar hemma i Sundsvall och ger kroppen tid och möjlighet att återhämta sig och bli frisk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.