Marcus Hellner har fortsatta problem med sjukdomar. Foto: TT Nyhetsbyrån

Comebacken dröjer för sjuk Hellner

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Hellner har haft sämsta tänkbara säsonsinledning. Den svenske längdskidåkaren har inte kommit till start i ett enda världscuplopp och missade också Tour de Ski på grund av sjukdom – och comebacken verkar dröja för Hellner som fortfarande är sjuk.

– Frustrerande. Jag vet inte riktigt när jag kan komma igång till hundra procent. Jag har hållit igång lite men det är inte mycket. Det är knappt så att jag kan träna alls, säger Marcus Hellner till Radiosporten.

Den 30-årige svensken har dragits med sjukdomar hela säsongen. När det strax före jul stod klart att han inte skulle kunna delta vid Tour de Ski var det på grund av halsont, huvudvärk och täta bihålor.

– Förkylningen kommer och går. Som det känns nu så är det mina luftrör som är boven i dramat, säger han.

Trots den tuffa inledningen ger han inte upp säsongen.

– Jag har siktet inställt på de tävlingar som är kvar och målet är att vara tillbaka till dem. Jag är extremt motiverad, säger Hellner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.