Kalla och tränaren Magnus Ingesson. Foto: Bildbyrån

Kallas tränare: Tävlingsbesked efter helgen

Uppdaterad
Publicerad

Efter gårdagens besked tränar Charlotte Kalla som vanligt – och efter helgen beslutar teamet när stjärnan tävlar igen. ”Hon är inte rädd att ta i”, säger Kallas tränare Magnus Ingesson till SVT Sport.

Igår blev det klart vad som orsakade Charlotte Kallas kollaps under världscuppremiären i Ruka. I Vinterstudion utbrast SVT Sports expert  ”nu är det inte träningsfart ens”, när Kalla kämpade sig uppför den branta stigningen.

Men nu står det alltså klart att 29-åringen drabbades av ett förmaksflimmer.

– Jag mår bra. Det känns väldigt skönt att ha genomgått en grundlig undersökning och snabbt få besked om att jag kan återgå i normal träning, sa Kalla efter undersökningen.

Kalla tränar som vanligt

Och enligt Kallas tränare kommer stjärnan att träna precis som hon har gjort tidigare.

– Det är lite distanspass, styrkepass och fartpass, säger Magnus Ingesson till SVT Sport.

Hur hårt vågar ni köra, med tanke på beskedet som kom igår?

– Det spelar nog ingen större roll, det handlar mer om att hon ska komma upp på banan. Det blir en urladdning och lite slitage på kroppen.

”Hon är inte rädd att ta i”

– Vi pratar mycket om det som har hänt, men hon är trygg trots det hon har varit med om. Hon är inte speciellt orolig över att det ska komma igen, hon är inte rädd för att ta i.

Charlotte Kalla kommer att stå över helgens världscuptävlingar i norska Lillehammer. Men efter helgen väntas besked om när Kalla står på startlinjen igen, berättar Ingesson.

– Vi tar några dagar över helgen, sedan får vi se hur kroppen svarar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.