Frida Hansdotter. Foto: TT Nyhetsbyrån.

Hansdotter trea i Maribor

Uppdaterad
Publicerad

Säsongens första pallplats i slalom är ett faktum för Frida Hansdotter. När andra åket avgjordes i Maribor behöll hon sin tredjeplats från första åket. ”Det är ett steg i rätt riktning”, säger Frida Hansdotter till SVT Sport.

Frida Hansdotter var först ut av alla åkare i slalomtävlingen i Maribor, Slovenien. Ett stabilt första åk gav henne tiden 50,22 i mål vilket skulle visa sig bli ett bra riktmärke. När första åket summerades var Hansdotter på tredje plats, 38 hundradelar efter ledande suveränen Mikaela Shiffrin.

– Det här hade kunnat vara bättre. Jag hade svårt att få upp tempot, men jag är nöjd, sa svenskan efter första åket.

Säsongens första pallplats

När andra åket avgjordes behöll Hansdotter sin tredjeplats.

– Det känns fantastiskt skönt att gå i mål och se grön skylt, även om det var ett tajt race. Så himla skönt, säger Hansdotter till SVT Sport.

Hon tog tog därmed sin första pallplacering den här säsongen efter två tidigare fjärdeplatser i slalom.

– Jag hade en fantastisk säsong förra året och känner att den här svackan har varit väldigt tråkig och har velat ändra på det, och nu står jag på pallen så det är ändå ett steg i rätt riktning, säger hon.

Vann gjorde Mikaela Shiffrin före Wendy Holdener – även de behöll sina positioner från första åket. Detta var Shiffrins 27:e världscupseger.

Wikström tappade

Wikström stod för ett fint förstaåk när hon körde in på en åttondeplats, men tappade i andra åket och slutade till slut på en 17:e plats. Sara Hector blev 44:a och Magdalena Fjällström och Anna Swenn-Larsson tog sig inte vidare från första åket. Ylva Stålnacke körde ur.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.