Foto: TT NYhetsbyrån

Därför fick Brolenius lämna sin post

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sport kunde igår berätta att Johan Brolenius fick sparken som ansvarig tränare för det alpina herrlandslaget – idag berättar den alpina sportchefen varför.

– På grund av den ekonomiska situationen, att vi inte kan anställa fler tränare så vill ha bredare kompetens på de tränare vi anställer, säger Anders Sundqvist.

Den ekonomiska situationen, berätta mer:

Världscupen i alpint

 – Vi har inte fått mer pengar än ifjol utan det är på samma nivå, då känner vi eftersom vi inte kan anställa fler tränare så vill vi ha en bredare kompetens på de vi har. Johan är jättebra i backen men vi vill alltså ha någon med bredare kompetens.

Sverige och Åre har ansökt om att få arrangera alpina VM 2019. Det skulle, enligt Sundqvist, innebära bättre ekonomiska förutsättningar.

 – Vi hoppas på att vi ska få arangera VM 2019. Det brukar generera nya partners så att vi kan bygga mer långsiktigt. Beslut om var VM 2019 hamnar fattas i Barcelona 5 juni.

Sundqvist berättar också att arbetet med den nya ledningen pågår för fullt.

– Arbetet med nya ledningen går framåt, inget är påskrivet ännu men det finns naturligtvis planer på hur det ska se ut.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i alpint

Mer i ämnet