Foto: Bildbyrån

”De är bara intresserade av makt och längdskidor”

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Kristoffersen skräder inte orden i konflikten med det norska skidförbundet. Norrmannen berättar att han har stått och gråtit på startlinjen. ”I mitt huvud är det här bara bullshit”, säger alpinåkaren.

Kristoffersen har stämt skidförbundet på 15 miljoner norska kronor eftersom han vill ha sin egen sponsor på hjälmen. Förbundet har ett annat sponsoravtal och vägrar gå med på det.

Grät mellan åken

Konflikten har tagit hårt på 22-åringen, men i storslalomen i Val d'Isère på lördagen slog han tillbaka och var trea.

Han berättade att han grät mellan åken, och på presskonferensen efteråt var han kritisk mot förbundet.

– Det är politikerna i toppen av förbundsledningen som säger nej. Det känns som att de bara är intresserade av makt och längdskidor, säger han enligt NTB.

”Ville inte vara där”

– Hela situationen är i mina ögon idiotisk. Om jag hade kunnat få en sponsor på häjlmen, någonting som jag har möjlighet till skulle jag ha tvingats betala 150 000 euro (Ungefär 1,5 miljoner svenska kronor) till förbundet och om jag tjänar mer blir det 40 procent av vad jag tjänar.

Han berättade att han grät mellan åken även i säsongspremiären i Sölden.

– Det var så mycket skit före Sölden som ni inte visste om. Jag stod på starten och hade ingen energi. Jag kände att jag inte ville vara där, och jag kände det samma idag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.