Foto: TT Nyhetsbyrån

Delad seger i Sölden – PH åtta

Uppdaterad
Publicerad

Amerikanskan Mikaela Shiffrin och österrikiskan Anna Fenninger delade segern i världscuppremiären i storslalom i Sölden. Maria Pietilä Holmner blev åtta och bästa svenska.

– Lite svårt att samla tankarna, men jag har bestämt mig för att lämna Sölden med ett leende, säger Maria Pietilä Holmner till SVT Sport.

Shiffrin ledde efter första åket men inledde svagt i andra. Efter en stark avslutning prickade hon Fenningers tid. Detta var den första storslalomsegern i världscupsammanhang för slalomdrottningen Shiffrin medan Fenninger tog sin åttonde världscupseger i storslalom.

Världscupen i alpint

– Det känns väldigt skönt att ta första segern och få dela den med Anna, säger Shiffrin.

Innan Shiffrin gav sig iväg i andra åket var det trippel Österrike eftersom Eva-Maria Brem låg tvåa och Kathrin Zettel låg trea. Den amerikanska 19-åringen förstörde dock trippeln till Söldenpublikens förtret.

Maria PH nöjd åtta

Pietilä Holmner blev åtta efter att ha tappat två placeringar i andra åket, där hon aldrig riktigt hittade flytet.

– Man vill aldrig åka ner sig. I dag var det tufft. Jag är glad och nöjd men vill absolut ha mer, säger Maria PH, som siktade på topp 10.

Sara Hector avancerade från 20:e plats och delade elfteplatsen med Jessica Lindell Vikarby, nytt personligt rekord för Hector. Frida Hansdotter slutade på 16:e plats medan Kajsa Kling blev 23:a.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i alpint

Mer i ämnet