Drömmål av Berlin mot Edsbyn

Daniel Berlin gjorde bägge Bollnäs mål när det blev 2-2 i derbyt mot Edsbyn. 1-2-reduceringen lär diskuteras på pubarna i Bollnäs ett tag framöver.

Berlin fick tag i bollen på egen planhalva och åkte slalom mellan hela edsbylaget och omringad av en skog av spelare pillrade Berlin in bollen. Han hade sju spelare runt sig när 1-2- bollen slogs i mål på nyspolad is i upptakte av andra halvlek.

– Jag får bollen till vänster och sen vet jag inte, jag bara körde. Tänkte prova och se hur långt jag kunde komma och visa vägen, säger Berlin om sitt mål till Bandypuls.se.

Av bara farten drämde Berlin in en hörna för 2-2 med kvarten kvar. Därmed fick Bollnäs med sig en rättvis poäng.

Därefter radade Bollnäs upp målchanser mot ett Edsbyn som knappt kom över mittlinjen.

Faktum är Daniel Berlin hade också en tredje boll i nät, som dock blev bortdömt.

– Det domslutet kan jag acceptera, säger Berlin till TT.

Bollnäs ägde första halvlek men det var Edsbyn som gjorde bägge målen. Den nyblivne pappan Hasse Andersson drämde in en hörna för 1-0 och den frispelade Daniel Liw petade in

2-0 strax invid högra stolpen.

Edsbyns svit på sex raka segrar sprack

Edsbyn kom till den här matchen med sex raka segrar och hade chansen att haka på serieledaren Sandviken som förlorade mot Västerås.

Men den här kvällen gick spelet i baklås. I andra halvleken var det så illa att tränaren Thomas Liw tvingades ta timeout för att hans lag inte skulle braka igenom.

– Nu måste jag ärligt säga att det var Bollnäs som gjorde oss dåliga. Därför ska vi vara nöjd med poängen, trots att vi hade ledningen i pausen, säger Thomas Liw.