Dubbla VM för Mäkäräinen

Uppdaterad
Publicerad

Finska skidskytte-stjärnan Kaisa Mäkäräinen kommer att ställa upp i två världsmästerskap – under en och samma februarimånad.

Först väntar skidskytte-VM i Nove Mesto i Tjeckien, 7-17 februari. Därefter ställer hon upp i längd-VM i Val di Fiemme 20 februari-3 mars.

Efter Mäkäräinens guld i finska mästerskapen i helgen, på 10 kilometer fristil, var det ett enkelt beslut för landslagstränaren Magnar Dalen.

Världscupen i skidskytte

– Jag antar att det varit topp-10 ifall det varit en världscuptävling, så det var ett väldigt enkelt och snabbt val, säger Dalen till Yle.

”Hon är en rutinerad elitidrottare”

Han tror att hon kommer orka med två VM på kort tid.

– Hon är en rutinerad elitidrottare som mentalt sett orkar och skulle hon inte känna sig i 100-procentig form så skulle hon garanterat ringa mig och säga det, säger han till Yle.

Den finska längdtruppen:

Damer:

Anne Kyllönen (även sprint)

Krista Lähteenmäki (även sprint)

Mona-Liisa Malvalehto (även sprint)

Kaisa Mäkäräinen

Kerttu Niskanen

Riitta-Liisa Roponen

Aino-Kaisa Saarinen

Riikka Sarasoja-Lilja

Den fjärde sprintdamen väljs mellan Aino-Kaisa Saarinen och Kerttu Niskanen efter världscupsprinten i Davos. Reserv: Laura Ahervo

Herrar:

Toni Ketelä (sprint)

Kalle Lassila (sprint)

Anssi Pentsinen (sprint)

Matias Strandvall (sprint)

Matti Heikkinen

Sami Jauhojärvi (även som reserv i sprinten)

Lari Lehtonen

Ville Nousiainen

Tero Similä

Reserv: Iivo Niskanen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i skidskytte

Mer i ämnet