Efter svåra sorgen: ”Var rädd att jag tappat gnistan”

Uppdaterad
Publicerad

Han gick i tankarna om att lägga ner karriären efter lavinolyckan som tog slut på frun Matilda Rapaports liv. Men Mattias Hargin har funnit krafter att genomföra en ny slalomsäsong. ”Jag var rädd att jag skulle ha tappat den där gnistan att vilja prestera, men jag kände ganska snabbt att den finns kvar”, säger han till SVT Sport.

Han står inför en ny slalomsäsong. En som skiljer sig från alla andra. För lite mer än tre månader sedan förlorade han sin fru, Matilda Rapaport, i en lavinolycka.

– Jag har velat prata mycket om Matilda med alla och det tycker jag har hjälpt mig väldigt mycket, sade Hargin i en intervju med SVT Sport i slutet av augusti.

När SVT träffar honom under måndagens upptaktsträff berättar Hargin om hur tragedin har givit honom ett nytt förhållningssätt till utförsåkningen.

– Det har påverkat mig väldigt mycket. Jag tror man lär sig väldigt mycket och utvecklas av det. Jag har insett att resultat inte betyder lika mycket. Det är mer att ha harmoni och kul. Och det är vad jag försöker fokusera på när jag är ute, säger Hargin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.