Esplund febrig fyrmålsskytt för VSK

Uppdaterad
Publicerad

Västerås vann den femte och avgörande kvartsfinalen mot Vänersborg med 7-2 och får spela semifinal mot Hammarby. Sandviken krånglade sig ur Brobergs chocköppning och kunde vända 0-2 till 5-2. Det blir semifinal mot Villa.

Stor matchvinnare var febrige Johan Esplund som gjorde fyra mål.

– Det var lite oroligt med 20 minuter kvar när vi hade tre på bänken men så satte vi en turbo på Esplund så blev det bra, säger VSK:s tränare Stefan Jonsson till TV4.

– Vi fick mycket energi av att vinna den tredje matchen men jag var helt slut och när jag skulle slå straffen (3-0) och trodde inte ens att jag skulle träffa bollen, säger Esplund som trots sjukdomen höll bra hela matchen.

Sandviken illa ute – vände 0-2    

Sandvikens AIK var illa ute i den femte och avgörande kvartsfinalen hemma mot Broberg. Strax före paus låg Saik under med 2-0 men lyckades vända till 5-2.

Den specielle målskytten Christoffer Edlund bombade i stolpen vid 2-2 och satte sedan 3-2 med ett närmast identiskt skott med 20 minuter kvar. Det var en ruggig träff.

Med sju minuter kvar låg Broberg på för en kvittering och blottade sig bakåt där Edlund fiskade upp bollen och störtade fram i friläge och satte 4-2.

På tilläggstid ordnade Magnus Muhréns ersättare Mikko Aarni 5-2 lika fri.

– Tack grabbar för att jag inte fick avsluta som ett vrak i soffan, skriver Magnus Muhrén på sin Facebook. Han var magsjuk så det var inget med den allvarliga lårskadan han ådrog sig i början av året.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.