Foto: TT Nyhetsbyrån

Experten: ”I princip självskriven i VM-laget”

Uppdaterad
Publicerad

De svenska slalomherrarna imponerar på vår expert Tobias Hellman. Och Jens Byggmark, med en fin pallplats i dag, sticker naturligtvis ut lite extra.

– Jag kände mig väldigt osäker på honom när han pratade ganska mycket om sina skador inför tävlingen, sen kommer han upp och bränner av ett riktigt bra första åk, sen sätter han ett riktigt bra andra åk, säger Hellman.

Det är många herrar som slåss om VM-platserna, men Byggmark har så klart stärkt sina kort inför mästerskapet.

Världscupen i alpint

– Det betyder naturligtvis jättemycket, nu är han väl i princip självskriven och klar för en VM-plats. Han kan nog jobba lite mer i lugn och ro nu men det gäller så klart att inte slappna av för mycket.

Innan dagens tävling tog du ut de fyra du tror kör VM-slalom för Sverige. Där var inte Byggmark med. Blir det på Calle Lindhs bekostnad Byggmark åker till VM?

– Ja, förmodligen blir det så, det kan bli Bäck också, det återstår att se, säger Hellman.

I dag var det sex svenskar topp-21 och konkurrensen för att få en åtråvärd VM-plats är hög.

– Det är stenhård konkurrens, det kommer att bli tufft men Myhrer måste samla ihop det ännu lite mer, men jag är ganska övertygad om att han kommer att göra det, avslutar Hellman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i alpint

Mer i ämnet