Foto: TT Nyhetsbyrån

Ferry avancerade från 16:e till tredje

Uppdaterad
Publicerad

Björn Ferry blev trea i jaktstarten i Kontiolahti, trots att han hade tre bom, och trots att han gick ut som 16:e åkare. Norrmannen Johannes Thingnes Bö, som vann lördagens sprint, vann igen.

– Det var otippat. I dag var det svårt. Det var blåsigt som fan, säger Ferry till TV4.

Ferry sköt fullt i de två inledande skjutningarna i liggande. Han hade en bom i första stående och två bom i andra stående. Han gick ut samtidigt som Lars Helge Birkland efter sista skyttet och knäckte norrmannen i den sista tunga uppförsbacken.

Världscupen i skidskytte

Thingnes Bö hade en stor ledning inför sista skyttet, men där hade 20-åringen fyra bom. Martin Fourcade, som kom in till sista skyttet tillsammans med Ferry, hade bara en bom och gick ut 16,2 sekunder bakom Bö men orkade inte åka ikapp norrmannen. Fransmannen blev tvåa men säkrade segern i den totala världscupen.

Carl Johan Bergman gick ut som femma men hade stora problem med skyttet och föll som en sten genom resultatlistan. Han slutade på 29:e plats. Fredrik Lindström hade tre bom och avancerade från 29:e till 13:e plats. 

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i skidskytte

Mer i ämnet