Ferry sköt bort pallplatsen

Uppdaterad
Publicerad

Björn Ferry sköt bort en pallplacering på det allra sista skottet i herrarnas jaktstart i Antholz tog sin andre sjätteplats. Trots det visar han bra form inför OS.

– Sexa i går och sexa i dag. Jag åkte fort i Ruhpolding förra veckan så nu är jag med, nu har jag chansen. Hade jag inte missat sista skottet så hade jag varit med däruppe, säger Ferry till NRK.

Ferry startade 31 sek efter täten och inledde loppet starkt med fullt skytte i de två första skjutningarna. Han hade även bra fart i spåret loppet igenom och hade en pallplats inom räckhåll.

Världscupen i skidskytte

När åkarna före honom bommade hade han ett gyllene läge inför sista skytte. Men då bommade han det allra sista skottet och blev sexa i stället– samma placering som han inledde på. Han körde in 10,6 sekunder efter segraren Simon Schempp som tog sin andra raka VC-seger – hans två första i karriären.

Visar bra OS-form

Trots det visar Ferry väldigt bra form inför OS i februari, med två raka sjätteplatser. Det gör däremot inte Fredrik Lindström med totalt sex bommar i dag. Han blev 38:a, 3.09,8 efter Schempp.

– Jag känner mig stark i dag. Jag har ökat träningen rejält jämfört med de senaste åren, på gräns till för mycket, men nu kommer det. Jag hoppas att det håller över OS också, säger Ferry.

– OS är karriärens höjdpunkt. Emil Hegle Svendsen och Martin Fourcade kommer att vara vassa men jag hoppas kunna utmana i något lopp i alla fall.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i skidskytte

Mer i ämnet