Ferrys prao-elev får chansen i stafettlaget

Uppdaterad
Publicerad

I högstadiet hade Ted Armgren sin prao hos Björn Ferry han ville redan då bli professionell skidskytt. I morgon får Armgren överraskande chansen i stafetten i stället för Magnus Jonsson. -Jag har inte kört startsträcka sedan Kalla Anka Cup när jag var liten. Då gick det åt skogen, säger Armgren och skrattar.

24-åriga Armgren gjorde VM-debut så sent som i tisdags (53:a), då han fick chansen i distansen när Carl Johan Bergman flög hem.

-Det har varit en väldigt speciell vecka. Först VM-debut och nu det här. Jag är hoppfull om att det ska gå bra, säger Armgren.

Som 15-åring sökte Armgren praoplats hos Björn Ferry. Målet var klart redan då: han skulle satsa på skidskyttet. Under en vecka tränade de tillsammans, och sedan dess har de hållit kontakten.

Armgren ser fram emot att få chansen.

-När jag fick beskedet blev jag först nervös, men nu känns det bara inspirerande, säger han.

Han hoppas så klart att det går bättre den här gången än när han körde förstasträckan i Kalle Anka Cup som 14-åring.

-Allt gick fel, jag föll när vi kom ut från startfältet och sen fastnade jag i ett nät.

-Då lovade jag mig själv att aldrig mer startsträckan... Men som tur är kan man ändra sig, säger Armgren

Magnus Jonsson petas

Annars var Magnus Jonsson favorit att ta sista platsen i skidskyttestafetten efter givna Carl Johan Bergman, Björn Ferry och Fredrik Lindström. Men Jonssons svaga resultat hittills i VM stoppar honom – 87:a i distansen och 61:a i sprinten.

-Det är på tiden att killarna får en medalj. De förtjänar det verkligen, säger herrtränaren Jonas Johansson.

Startordningen är följande: Armgren, Ferry, Bergman, Lindström.

Max Schüllerqvist

Peter Jonsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.