Fiasko för Hellner i premiären

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Hellner saknades i Bruksvallarna.

Anledningen: Han valde att göra premiär på hemmaplan i Gällivare i stället.

Där gick det inte alls bra.

– Jag är en bra bit efter, konstaterar han efter sin sjundeplats.

Marcus Hellners säsongspremiär i Gällivare i dag blev allt annat än lyckad. Han blev ”bara” sjua i 15 km klassiskt och var hela 1.42 efter den segrande ryssen Jevgenij Belov.       

– Det var väl inget vidare. Jag är en bra bit efter och det är klart att jag hade velat vara högre upp, säger Hellner till nsd.se.                  

”Jag är taggad”

Hellner, som förklarade att det stora problemet var att tekiken inte satt där, försöker ändå hitta något positivt.

– Efter det här resultatet kan det väl bara bli bättre. Jag är taggad, det ska bli skönt att komma igång även om det inte gick så bra i dag, säger han, och berättar att han inte var allt för överraskad över det svaga resultatet:

– Det är som jag sade innan, det kan gå lite grand hur som helst den här tiden. Resultaten svajar och jag kände idag att tekniken och stämmet inte riktigt fanns där. Det är bara att jobba vidare och hoppats på att det släpper på lite bättre i nästa tävling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.